Articles Comments

Предизвикай правото! » Книги, Психология » В какво вярва НЛП?

В какво вярва НЛП?

Заглавие: „В какво вярва НЛП?“

Автор: Стоян Ставру

ISBN: 978-954-9499-64-3

Дата на издаване: 10 юни 2011 г.

Място на издаване: София

Обем: 212 стр.

Съдържание: разгледай

Списък на карикатурите: разгледай.

Издателство: Фенея

Представяне в: novavizia

Facebook страница: посети

Свързани статии:

Плацебо НЛП

3-те неща в НЛП, които „интелигентните“ агенти никога няма да разберат

Следва предговорът към книгата:

ПРЕДГОВОР

Уважаеми читателю,

За НЛП (Невро-лингвистичното програмиране) е писано много и от различни автори – от хора, които са развивали материята през годините, от специалисти, които го прилагат в ежедневната си работа като треньори или консултанти. Темата е достатъчно интересна и провокираща за всеки докоснал се до магията й. Същевременно тя е толкова широка, че трудно се поддава на описание. Авторът Стоян Ставру поема предизвикателството и в резултат се ражда настоящата книга с любопитното заглавие „В какво вярва НЛП?” Темата е разгледана главно през основните постулати и с използването на характерния а НЛП инструментариум. Книгата представлява подробен анализ на предположенията, от които изхожда това специално знание, направен с дълбочина и прозрение. Авторът изхожда от знанията си, натрупани през годините, пречупени през призмата на личното му светоусещане. Предложена е оригинална структура и систематизация на понятията с множество препратки към традиционната и източната философия, както и към достиженията на съвременната наука и изкуството на метафорите.

Подробно анализиране на съдържанието е излишно, защото според мен е хубаво всеки да открие нещо важно и работещо за себе си. Както пише Джоузеф О’Конър (НЛП треньор и консултант) в една от книгите си – „НЛП е холограма – може да започнете откъдето и да е и да изградите цялостна картина.” И аз смятам, че настоящата книга може да бъде както едно добро начало в изучаването на НЛП, така и вдъхновяващо за нови идеи четиво за хората, които имат вече опит с него. Искрено се надявам тя да ви помогне да отворите повече сетивата си за света – да виждате, да чувате и да усещате проникновено и осъзнато това, което ви заобикаля. И може това да се окаже един много по-успешен начин  за сътворяване на собствената ви реалност. Препоръчвам ви да четете тази книга със същите отворени сетива и неподправено любопитство, задавайки си въпросите – „Как и къде мога да използвам това?”

В книгата има едно разсъждение на автора : „Знанието не е предмет, който се дава, предава и  взема. Знанието е състояние, което се постига. То не може да бъде нищо друго, освен лична отговорност за всеки един от нас.”

Казано по друг начин всеки може да „допише” тази книга  – чрез въпросите, които ще си зададе по време на четенето й, чрез предизвикателствата, които ще избере да поеме след това, когато превърне знанието в действие. Или както споделя автора: „Действието превръща знанието в разбиране, информацията – в умение, техниката в дарба и в крайна сметка: умението в удоволствие.”

Желая ви приятно четене!

Успех!

Антония Дамянова,

НЛП Мастер-Практик

Ако срещнете затруднения с намирането и закупуването на книгата, може да се обърнете директно към автора.

Related posts:

Filed under: Книги, Психология · Tags:

Comments are closed.